loader

Invisalign


Wat is invisalign?

invisalign zijn doorzichtige beugeltjes. Hiermee kunt u kleine correcties aan het gebit doen. Doormiddel van een digitaal behandelplan kan er gekeken worden hoeveel beugels u nodig zou hebben.

Hoe werkt het?

U komt als eerst voor een intake bij onze tandarts Manal Harb. Zij werkt samen met invisalign. Bij de intake word er besproken wat het inhoud en wat de eventuele kosten zijn. Daarna worden er tijdens die afspraak een aantal röntgen foto’s gemaakt om de stand van de kaken te bekijken en of er evnetueel gaatjes zijn die gevuld moeten worden. Als alles in orde is worden er afdrukken gemaakt. Deze worden dan opgestuurd naar invisalign. Hier word uiteindelijk een 3D video van gemaakt. Dit is om het behandelplan uit te leggen.

Als de aligners klaar zijn komt u naar de praktijk om ze op te halen. Hier word dan een uitleg gegeven. Er komen meerdere beugeltjes. Elke beugel moet ongeveer 1 tot 2 weken gedragen worden. U komt ongeveer 1 keer in de maand langs voor een controle.

Als de behandeling is afgerond krijgt u retainers om het gebit in dezelfde stand te behouden. Deze retainers zijn alleen voor de nacht.


Delen: